Inlägg

Inlägg som immutable har skrivit i forumet
Av immutable

@Mjolle Jag skulle nog försöka dra igång din Synology igen, tror inte det hänt jättemycket på den fronten senaste 10 åren? Se till att uppdatera den till senaste versionen bara och så släng i ett par nya fräscha diskar av lämplig storlek.

Sen skulle jag ha den på 24/7 och köra något skript på datorn som automatiskt tar backup vissa tider på dygnet eller t.ex. varje uppstart.

Av immutable

@patjo

Om du inte gjort det redan så prova byta upplösning till vad som helst och sedan tillbaka till den vanliga upplösningen så kanske det fixar sig..

Jag har en Dell U2515H som uppför sig likadant ibland, och att switcha från 2560x1440 till 1920x1080 och tillbaka åtgärdar alltid problemet (än så länge)

Av immutable

Beklagar sorgen.

Vila i frid Anders, nu slipper du all smärta 💔

Av immutable

Har försökt spara skägget många gånger men misslyckas alltid lagom till sommaren när man ska äta sin första glass ute. Mesta tiden går ju åt till att torka bort glass från skägget

Till hösten kan man börja spara igen så man inte fryser om hakan på vintern

Av immutable

Valde annat operativsystem även om jag har en partition disk med Windows 11 som används ibland, men primärt kör jag EndeavourOS så det alternativet kändes mest rätt.

Av immutable
Skrivet av SanTeoX:

Jag gjorde tvärtom. Fööör mycket inställningar i KDE och är rätt fult out of the box. Krävs mycket tweakande för att det ska bli snyggt. Orkar inte med sånt längre. Med gnome är det bara installera några få extensions så det funkar som man vill, ser bra ut out of the box. 😊

Jag har inte använt KDE på flera år just pga att jag tycker det har varit för mycket tweaks. Men nu gav jag det en chans igen och måste säga att det gick oväntat lätt att snygga till det.

Det enda jag gjort i stort sett är att installera temat Otto från https://store.kde.org/p/1358262 och sedan tagit bort topp-panelen.

Jag håller med om att Gnome ser bättre ut out of the box, tyvärr är det många extensions som inte fungerar längre med nyaste Gnome.

Av immutable

Tröttnade lite på Gnome så bytte till Plasma 6 istället. Mycket nöjd

https://i.imgur.com/yHv6QpV.png

Av immutable

Min favorit på senare år måste jag säga är Salsiccia, t.ex. https://www.zeta.nu/produkter/salsiccia/

Av immutable
Skrivet av superapan:

Jag kommer till och med ihåg mina siffror.

Jag med, 27430690 fast jag inte använt det på över 20 år

Av immutable
Skrivet av Mono:

Hm, är Butcher fortfarande kvar? Inte sett röken av honom. Han brukar ju spawna titt som tätt.

Level 80 nu och endast stött på honom en enda gång, och då har jag levlat nästan enbart i nm dungeons från level 50. Så han är verkligen mycket mera sällsynt nu än innan.

Av immutable
Skrivet av HazZarD:

Har ni problem med nya uppdateringen ? Mitt spel vill inte ens starta, fastnar på queued for game det snurrar bara och laddas inte in, aldrig hänt innan ??

Fungerar bra här, har spelat ett par timmar nu på morgonen. Testade även nu att logga ut / in utan problem...

Av immutable

Kör hemmabyggd headless server med Ubuntu och 4 x 4 TB snurrdiskar. När priserna går ned lite blir det nog att byta ut dem mot SSD. Det viktigaste hamnar även på Google Drive och / eller MEGA.

Av immutable

6950XT p.g.a. 1440p gaming i linux. Bra pris/prestanda när jag köpte det, fortfarande sjukt nöjd med det. Kommer hålla många år

Av immutable
Skrivet av SwedZi:

Borde vara förbjudet att äga hund om man bor i lägenhet.

Eller så kan man ha lite ordning på hunden så den inte skäller hela tiden? Har själv två hundar i lägenhet och aldrig några problem med att dom skäller. Visst det kan komma nåt litet skall ibland men de har fått lära sig från att dom var valpar att det inte är bra att skälla inomhus.

Av immutable
Skrivet av AGI:

Det är väl ett sätt att skydda mot bedrägerier och annat. Bra av Telia. Nästa gång han behöver hjälp så borde det gå snabbare i och med att han har sin kod nu.

På vilket sätt kan man utföra bedrägeri med att anmäla sin tv-box trasig?

Av immutable
Av immutable

Vet inte hur mycket det här har med BankID att göra egentligen, kanske mer med Telia, men jag tycker att det ibland går till överdrift att kunna identifiera sig med just BankID.

Jag skulle hjälpa min granne för ett tag sen, en äldre herre på ~90 år. Han hade problem med att Telias tv-box slutat fungera så han inte kunde se på tv längre, vilket är i stort sett allt han kan göra om dagarna pga sina krämpor.

Visst inga problem, jag ringer Telia åt honom och det första de frågar är om han kan identifiera sig med BankID, vilket hans telefon är alldeles för gammal för att kunna installera. Svarar att han inte har möjlighet att identifiera sig med det och då måste dom skicka ett brev med en personlig kod till hans bokföringsadress som han ska uppge nästa gång han kontaktar dem för att kunna få hjälp? Inte via sms minsann fast han har telia abonnemang, måste vara brev!

Det tog över en vecka att få den personliga koden via snigelpost, som jag sen kunde uppge via kontakt med Telia igen. De vägrade konsekvent att hjälpa till överhuvudtaget innan man kunde identifiera sig!

Bra service där Telia!

Av immutable
Skrivet av stigw:

Jag delade internet med grannen för många år sedan. Gjorde en skåra ca. 5cm djup i gräsmattan och tryckte ner sladden. Sedan in genom en ventilations ventil till källaren. Fungerade i många år tills vi båda fick fiberanslutning i samband med fjärrvärmeinstallation.
Om man inte gör det för krångligt är det lätt att reparera om det behövs.

För många år sen, innan det fanns fiber där jag bodde (tror 8 Mbit ADSL var max), så stod jag för abbonemanget och delade till tre vänner som bodde i samma lägenhetshus. Drog bara en vanlig tp-kabel som klämdes i balkongdörrarna till en switch i varje lägenhet Körde så i ca 5 år, var aldrig några problem.

Av immutable
Skrivet av FixT:

Diablo 4 s4

Samma här, men imorgon blir det Pandaria remix! Får se om det är något att ha

Av immutable

Jag har en svag förhoppning om att man kan välja själv mellan 1st och 3rd person vy. Det verkar växla automatiskt till 3rd när man t.ex. klättrar så jag tycker inte det borde vara omöjligt att få stanna kvar i den vyn konstant om man så önskar.

Men vi får väl se